Biografie

Biografie

Stefan Mondial kwam in de jaren ’90 in contact met producent Wim de Vries (tekstschrijver van onder andere Frans Bauer en Marianne Weber) en nam een demo op. Het persoonlijke advies van Weber om vervolgens een cd op te nemen, resulteerde in de cd ‘Kleine Bever’ (1996) en een platencontract bij Ivory Tower Records. Op het album kwamen twaalf eigen nummers, waarvan ‘Kleine Bever’ landelijk als single werd uitgebracht. Stefan bracht in 2001 bij platenmaatschappij SLP de single ‘De Laatste Keer’ uit.

Stefan verschijnt in Veronica-Live-T.V., verzorgt optredens door heel Nederland. Voor DSM geeft hij een optreden voor 12000 gasten tijdens een bedrijfsfeest in het MECC te Maastricht. In Nijmegen zingt hij op “De Dag Van Het Levenslied”, en in Amsterdam staat hij in de cafe’s “Bolle Jan”, “Peter Beense” en het “Hof Van Holland”.

Er volgen verschillende radiointerviews en media aandacht van weekblad “Party”, waarin hij vergeleken wordt met Gerard Joling! 

In 2002 eindigt hij op de 3e plaats tijdens een “Gelders-Goud” songfestival met het nummer “Ik Doe Wat Ik Wil” bij Omroep Gelderland T.V. Het lied wordt tevens uitgebracht op een speciale “Gelders Goud” CD.

Op zaterdagavond 20 september 2003 te Leiden wint Stefan het ” Leids Festival Van Het Levenslied 2003″, met het nummer “‘t Draaiorgel”. Tijdens zijn optreden in de “Stadsgehoorzaal” verschijnt er een echt draaiorgel met orgelman wat een verpletterende indruk maakt op het publiek en de jury!
Stefan wint de felbegeerde “Mary Bey Bokaal” vernoemd naar de inmiddels overleden koningin van het levenslied de “Zangeres Zonder Naam”.

In 2004 neemt Stefan in de Studio van Jan Doddema te Veendam zijn nieuwe single “Amsterdam” op, dat later in de “Reel Sound Studio” te Nibbixwoud wordt gemixed, door Harry op den Kelder. De zangeressen van de Rosetta’s verlenen hun medewerking aan dit schitterende lied!

In 2005 maakt Stefan al zingend op een rondvaart boot een tocht door de grachten van Leiden, en geeft hij 2 spetterende optredens tijdens de Hartjesdagen te Amsterdam. De kermis in Groenlo opent hij spectaculair, wanneer hij vlak voor het jaarlijkse vuurwerk vanaf een bootje op de gracht de mensen langs de kant toe zingt! 

Op 18 december geeft Stefan een schitterend optreden in Theater Village te Amsterdam, tijdens het “Rondje Amsterdam”, waarvan de organisatie in handen is van Tonny Alberti!
Zaterdag 25 maart 2006 is Stefan te gast bij de VARA in het T.V. programma “Mooi weer de Leeuw” van Paul de Leeuw, en zingt hij samen met de Dutch Diva’s de sterren van de hemel! De uitzending leverde hem zeer veel leuke reacties op!

Op zaterdagavond 10 juni 2006 geeft Stefan een spetterend optreden in Tilburg op het Piusplein, tijdens het Festival van het Levenslied. Maar liefst 150.000 mensen bezochten dit fantastische evenemen! Een ware happening met vele Nederlandse artiesten! 

Tijdens de finale avond van het Leids Festival van het Levenslied te Leiden, op 24 juni 2006 is Stefan te gast als jurylid tijdens de grote finale op de Beestenmarkt.

Stefan Mondial is in 2008/2009 bezig een nieuwe cd-single landelijk uit te brengen. De single is een zomers Nederlandstalig nummer met Italiaanse invloeden. “Bella Italia” is geschreven door de Duitse topproducent Jack White. Het nummer is geproduceerd door Gerto Heupink en plugger Nel van Olm doet de landelijke promotie. Het nummer belooft DE zomerhit te worden!
Deze videoclip is opgenomen in Rome en kun je hier bekijken. 

Stefan zingt “Bella Italia” live in het programma “Hallo Gelderland” van TV Gelderland.

Na het grote succes van “Bella Italia” komt er in 2009 een nieuwe CD-single uit met als veelbelovende titel “Wij vieren feest!”. Het nummer is geschreven door het Duitse topproducersduo Jean Frankfurter en Kristina Bach.
Het is een gezellig up-tempo lied, dat garant staat voor stemming en gezelligheid! Stefan heeft de cd-single opgenomen in de studio van Gerto Heupink, in het Duitse Gronau.
”Wij vieren feest!” is verschenen op het Zingend Nederland label en is via de downloadshops op internet overal verkrijgbaar.

Tijdens de vijf pronkzittingen van de Knunnekes uit Groenlo (in januari 2011) doet Stefan het publiek verbazen met zijn Bonnie st. Claire-act. De zanger vertolkt in de gedaante van Bonnie op perfecte wijze een medley van bekende nummers, zoals “Morgen wordt het anders”, “Bonnie kom je buiten spelen”, “Pierrot” en “Dr. Bernhard”.

In juni 2012 doet Stefan mee met de landelijke talentenjacht van Albert Heijn “AH Talent”. Uit alle inzendingen wordt de eigen videoclip van Stefan van “Een wereld vol leven” (het lied is speciaal voor AH geschreven door Edwin van Hoevelaak) gekozen tot één van de 50 beste. Via de halve finale weet hij door te dringen tot de finale, die wordt gehouden in het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam. Daar zingt hij het nummer voor 300 genodigden en een jury bestaande uit o.a. Babette Labeij en Edwin van Hoevelaak. Tevens zingt hij een eigengekozen nummer en wel “Waar is de zon/het wijnfeest” van Willeke Alberti. Tijdens de bekendmaking van het “AHT Talent” krijgt Stefan nog een speciale vermelding van de jury. De titel gaat uiteindelijk naar Elske Haverkamp uit Hengelo. De middag wordt gepresenteerd door Winston Gerschtanowitz.

Begin 2013 geeft Stefan Mondial zich op voor het nieuwe tv programma “Bloed, Zweet & Tranen”, een talentenjacht waarin André jr. en Roxeanne Hazes met Danny de Munk en Gerard Joling op zoek gaan naar de nieuwe volkszanger van Nederland. Uit meer dan 4000 aanmeldingen wordt Stefan geselecteerd om mee te doen aan het nieuwe SBS6 programma. Na twee zeer spannende voorrondes heeft hij zich weten te plaatsen voor de TV-audities, die in april zijn uitgezonden.

In Den Bosch heeft Stefan op het grote podium op de markt een zeer bijzonder optreden mogen verzorgen tijdens de finale van Typisch Talent in de zomer van 2013. Deze finale vindt jaarlijks plaats tijdens het Levenslied Festival, dat bezocht wordt door duizenden liefhebbers van het Nederlandse lied.

In de zomer van 2013 brengt Stefan zijn single “De Nacht Is Nog Zo Lang” uit. De accordeon wordt bespeeld door virtuoos Rolus Karssen, die bekend staat om zijn muzikale samenwerking met o.a. Marianne Weber. Het lied brengt veel gezelligheid en mede door de hylarische videoclip, in samewerking met Gré Parelmoer uit Pieterburen, hoopt Stefan op landelijk succes. In de videoclip maken Stefan en Gré er een wilde nacht van in diverse (horeca)gelegenheden in Groenlo. De clip staat tevens op de cd-single en is ook te zien op TV Oranje. Het nummer is voor iedereen te downloaden via de bekende downloadshops.

Tijdens het festival Op de Maat (een feest voor mensen met een verstandelijke beperking) in september 2014 zingt Stefan Mondial samen met diva Imca Marina. Het spontane gelegenheidsduo viel zeer in de smaak bij alle aanwezigen.

In maart 2015 brengt Stefan zijn nieuwe single ‘Eindeloze Liefde’ uit. Met deze single, geschreven en geproduceerd door Kees Tel en met in het koor Nelleke Brzoskowski, heeft Stefan wederom iets moois in handen. Het nummer is een gezellige meezinger, die zeer zeker niet onopgemerkt blijft. ‘Eindeloze Liefde’ is uitgebracht op het Hit It! Music label en is online te verkrijgen in de bekende downloadshops.

In september 2016 verschijnt de nieuwe single “Waarom voelt dit zo goed” van Stefan Mondial.
 Net als zijn vorige single tekende Kees Tel voor de tekst en muziek van Stefan’s nieuwe single: ‘Waarom voelt dit zo goed’ welke via JC-Records is uitgekomen. Vermeldenswaardig is de bijdrage aan het koorwerk door Nelleke Brzoskowski. Zij was jarenlang zangeres bij de de George Baker Selection. Patrick Spoel van Spoelmedia is verantwoordelijk voor de fraaie videoclip welke voor deze single is opgenomen. Beslist een liedje om in de gaten te houden; gezellig, vrolijk, dansbaar en uiteraard met de welbekende Stefan Mondial-sound. 
’Waarom voelt dit zo goed’ van Stefan Mondial is te verkrijgen via de bekende downloadportals terwijl de fysieke single in beperkte oplage te koop zal zijn bij de betere speciaalzaak. Plug en promotie van deze plaat zal worden verzorgd door Jolanda Clement van JC-Records/JC Event/JC-Travel. 

In december 2017 is Stefan Mondial één van de drie juryleden van de finale van het Leids Festival van het Levenslied in de Leidse schouwburg. Als voormalig winnaar van het festival mag hij tevens de avond openen met zijn winnende nummer “Het Draaiorgel”.

In november 2018 is de single ”Geef mij een beetje dit” van Stefan Mondial uitgebracht door Smaragd Music. Het lied gaat over liefde geven en dat je daar gelukkig van wordt. De muziek is van Emile Hartkamp en Norus Padidar en Stefan Mondial heeft samen met Manfred Jongenelis de tekst geschreven. Het is dan ook zeker een autobiografische tekst. Liefde geven, in welke relatie dan ook, is zo mooi. Dat is de boodschap. In het achtergrondkoor zingt onder andere de bekende Jody Pijper mee en één van de vaste achtergrondzangeressen van Frans Bauer. Ook Nelleke Brzoskowski, bekend van de George Baker Selection, maakt deel uit van het koor. De single is geproduceerd door Manfred Jongenelis. De videoclip is te bekijken op social media en youtube.

november 2018