Biografie

Biografie

Stefan Mondial bewandelt al flink wat jaren het melodieuze pad van de muziek. Met zijn eerste eigen album en CD-single op zak (eind jaren ’90), zorgde hij ervoor dat menig feest, klein of groot, in een flinke polonaise met veel blije mensen eindigde.

In 2003 neemt Stefan deel aan het Leids festival van het levenslied. In een volle Stadsgehoorzaal weet hij publiek en jury voor zich te winnen en neemt trots de Mary Bey bokaal mee naar huis. Hij vertolkt het lied ‘Het Draaiorgel’ en wordt op het podium vergezeld door orgelman Leslie Krul met zijn draaiorgel.

Na een aantal singles en bijzondere optredens kreeg Stefan steeds meer de smaak te pakken en zocht een team om nieuwe ideeën uit te werken. Dit resulteerde in “Bella Italia” (2008), geschreven door de Duitse topproducent Jack White. De single is een zomers Nederlandstalig nummer met Italiaanse invloeden.

Na het grote succes van “Bella Italia” komt er in 2009 een nieuwe CD-single uit met als veelbelovende titel “Wij vieren feest!”. Het nummer is geschreven door het Duitse topproducersduo Jean Frankfurter en Kristina Bach. Het is een gezellig up-tempo lied, dat garant staat voor stemming en gezelligheid!

Begin 2012 doet Stefan mee met de landelijke talentenjacht van Albert Heijn “AH Talent”. Uit alle inzendingen wordt de eigen videoclip van Stefan van “Een wereld vol leven” (het lied is speciaal voor AH geschreven door Edwin van Hoevelaak) gekozen tot één van de 50 beste. Via de halve finale weet hij door te dringen tot de finale, die wordt gehouden in het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam. Daar zingt hij het nummer voor 300 genodigden en een jury bestaande uit o.a. Babette Labeij en Edwin van Hoevelaak. De middag wordt gepresenteerd door Winston Gerschtanowitz.

In 2013 geeft Stefan Mondial zich op voor het nieuwe tv programma “Bloed, Zweet & Tranen”, een talentenjacht waarin André jr. en Roxeanne Hazes met Danny de Munk en Gerard Joling op zoek gaan naar de nieuwe volkszanger van Nederland. Uit meer dan 4000 aanmeldingen wordt Stefan geselecteerd om mee te doen aan het nieuwe SBS6 programma. Na twee zeer spannende voorrondes heeft hij zich weten te plaatsen voor de TV-audities.

In Den Bosch heeft Stefan op het grote podium op de markt een zeer bijzonder optreden mogen verzorgen tijdens de finale van Typisch Talent in de zomer van 2013. Deze finale vindt jaarlijks plaats tijdens het Levenslied Festival, dat bezocht wordt door duizenden liefhebbers van het Nederlandse lied.

In de zomer van 2013 brengt Stefan zijn single “De Nacht Is Nog Zo Lang” uit. De accordeon wordt bespeeld door virtuoos Rolus Karssen, die bekend staat om zijn muzikale samenwerking met o.a. Marianne Weber. Het lied brengt veel gezelligheid mede ook door de hylarische videoclip, in samewerking met Gré Parelmoer uit Pieterburen.

Tijdens het festival Op de Maat (een feest voor mensen met een verstandelijke beperking) in september 2014 zingt Stefan Mondial samen met diva Imca Marina. Het spontane gelegenheidsduo viel zeer in de smaak bij alle aanwezigen.

In maart 2015 brengt Stefan zijn nieuwe single ‘Eindeloze Liefde’ uit. Met deze single, geschreven en geproduceerd door Kees Tel en met in het koor Nelleke Brzoskowski, heeft Stefan wederom iets moois in handen. Het nummer is een gezellige meezinger, die zeer zeker niet onopgemerkt blijft.

In september 2016 verschijnt de nieuwe single “Waarom voelt dit zo goed”.
 Net als zijn vorige single tekende Kees Tel voor de tekst en muziek van Stefan’s nieuwe single. Vermeldenswaardig is de bijdrage aan het koorwerk door Nelleke Brzoskowski. Zij was jarenlang zangeres bij de de George Baker Selection. Beslist een liedje om in de gaten te houden; gezellig, vrolijk, dansbaar en uiteraard met de welbekende Stefan Mondial-sound.

In december 2017 is Stefan Mondial één van de drie juryleden van de finale van het Leids Festival van het Levenslied in de Leidse schouwburg. Als voormalig winnaar van het festival (editite 2003) mag hij tevens de avond openen met zijn winnende nummer “Het Draaiorgel”.

In november 2018 is de single ”Geef mij een beetje dit” van Stefan Mondial uitgebracht door Smaragd Music. Het lied gaat over liefde geven en dat je daar gelukkig van wordt. De muziek is van Emile Hartkamp en Norus Padidar en Stefan Mondial heeft samen met Manfred Jongenelis de tekst geschreven. Het is dan ook zeker een autobiografische tekst. Liefde geven, in welke relatie dan ook, is zo mooi. Dat is de boodschap. In het achtergrondkoor zingt onder andere de bekende Jody Pijper mee en één van de vaste achtergrondzangeressen van Frans Bauer. Ook Nelleke Brzoskowski, bekend van de George Baker Selection, maakt deel uit van het koor. De single is geproduceerd door Manfred Jongenelis.

2019 is het jaar van “Bye Bye, Zwaai Zwaai”. De nieuwe single van Stefan is een krachtige, zomerse plaat uit de studio van topproducer Manfred Jongenelis. Nelleke Brzoskowski, zangeres van de voormalige George Baker Selection, heeft speciaal voor Stefan de tekst en muziek geschreven. Het nummer bevat Oostenrijkse invloeden en een hoog polonaise gehalte die zorgen voor veel gezelligheid en sfeer. “Bye Bye, Zwaai Zwaai” is een echte meezinger en nodigt iedereen uit om mee te zwaaien.

Op 15 april 2020 verschijnt de nieuwe single van Stefan met als titel ‘Is het echt te laat’. Het nummer is geschreven en geproduceerd door Norus Padidar en Emile Hartkamp, twee grootheden uit het Nederlandstalig genre. De single gaat op 15 april in première bij de landelijke radiostations, op social media en op TV Oranje. De clip is ook te bekijken op Youtube en het nummer is de downloaden in de verschillende downloadportals.

Na het succes van Stefan Mondial met de vorige single, is hij eind 2020 opnieuw met Norus Padidar en Emile Hartkamp de studio in gedoken en heeft hij ondanks het moeilijke muzikale jaar een hele goede nieuwe single weten te maken. De nieuwe single van Stefan Mondial, ‘Vergeten hoe je heette” is er weer eentje die helemaal in de lijn der verwachting ligt en sluit naadloos aan op de koers die hij vaart. Volks zoals je mag verwachten, maar vrolijk lekker meedeinend met het refrein, maar vooral herkenbaar als zijnde Stefan.

In augustus 2021 komt Stefan met een nieuwe single getiteld ‘Al mijn dromen’. Een nummer wederom door Emile & Norus geproduceerd. ‘Het is wel even iets anders geworden dan wat je van mij gewend bent. Tijdens de voorbespreking voor dit nummer gaven Emile & Norus aan dat het uitbrengen van een serieus liedje ook mensen kan bereiken die niet van feestmuziek houden. Emile schreef vervolgens een prachtige tekst, waarvan de verhaallijn in de clip op een perfecte manier wordt weergegeven’, aldus Stefan.

Op 25 mei 2022 wordt de single ‘Geef mij de sleutel van jouw hart’ uitgebracht. Deze single is wederom samen met Emile Hartkamp & Norus Padidar gecreëerd. Het is een single geworden die onmiskenbaar past in het hele oeuvre van Marianne Weber, Frans Bauer etc. Het is een mooi muzikaal cadeau voor alle liefhebbers van het nog steeds populaire Nederlandstalige volkse genre. De videoclip komt uit handen van Ger Oerlemans en is opgenomen in de Burcht en de schouwburg van Leiden. Bekijk hier de clip!

Op 3 mei 2023 is de release van “Voor spijt heb ik geen tijd”. Dit nummer is geschreven door Wim Roeffen, geproduceerd door Frank Verkooyen en uitgebracht op het TeamNL Music label. Het nummer is opgenomen in The Boom! Music Studio. De videoclip komt uit handen van Niels Horstman. Bekijk hier de clip!

In de jaarlijkse Top 1000 van TV Oranje, ieder jaar uitgezonden in december, staat Stefan met maar liefst met 10 nummers in de lijst! De hoogste notering is op nummer 13 met ‘Voor Spijt Heb Ik Geen Tijd’.

2024